onsdag 26. september 2012

Agave sirup

Agave sirup er et naturlig søtningsmiddel som blir utvinnet av agave-planten som finnes blant annet i Mexico.


Agave består av 76 % fruktose og 21 % glukose, og er søtere enn vanlig sukker. Så ved å bruke mindre mengde oppnår man den samme søtsmaken fordet! Agave har også lav glykemisk indeks (GI) på under 39 (vanlig hvitt sukker ligger på 68). Dermed absorberes den sakte i kroppen og man får ikke det plutselige skyhøye blodsukkeret som etter en melkesjokolade;)


Dette merket er økologisk og produsert på lav temperatur (maks 48 grader).
Agave kan kjøpes her. Dette er en veldig bra side hvor man kan finne diverse oppskrifter, bl.a. om hvordan lage din egen sjokolade:D











Oppskrifter med agave:

Mislykka sjokoladekake

Sjokoladefondant

Obs: Agave skal som alt annet søtt tas med måte. Agave har et høyt innhold av fruktose, og spiser man store mengder fruktose ganske ofte, lagres dette i leveren- og blir i leveren. Resultatet blir fettlever. Høres ikke såå lekkert ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar