torsdag 27. september 2012

Gula Java kokosblomst sukker og kakao


Er du ute etter erstatning for sukker? Da kan Gula Java kokosblomst sukker (Gula Java Brut) være noe for deg! Det var i hvertfall noe for meg mmm  :D 
Gula Java kokosblomst sukker er nektar som tappes fra kokosblomstene høyt i tretoppene. Så varmes nektaren over et bål, og tørkes forsiktig.
Gula Java kokosblomst sukker har en GI (glykemisk indeks) på 35, i forhold til raffinert sukker som ligger på 68. Jo lavere GI, jo mer stabilt blodsukker, så kokosblomst sukker gir et myyye mer stabilt blodsukker enn det raffinert sukker gjør. Dermed får man mye bedre energi da blodsukkeret ikke går i såkalte «bølgedaler» som det gjør ved raffinert sukker;) Inneholder også masse antioksidanter i forhold til disse:








En gjennomsnittsperson bør ha et daglig inntak av antioksidanter på 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) – måleenheten brukt på antioksidanter. Så med Gula Java er man tydligvis godt på vei!
Sukkeret er økologisk og 100 % uraffinert. Et naturlig kjempegodt produkt synes jeg :)  Elsker det på havregrøten og på pannekakene! Ikke prøvd det i baking enda, men skal visst gå helt fint å bruke dette sukkeret i baking også!
Gul Java Brut kan kjøpes på Supernature i Oslo eller i helsekost.











Gula Java kokosblomst sukker finnes også i kakao versjon (Gula Java Cacao). Denne inneholder 78,5 % kokosblomst sukker, 20 % magert kakaopulver, 1 % vanilje og 0,5 % kanel. Alt økologisk. Synes også denne er veeldig god blandet sammen med varm eller kald havremelk :D
Gula Java Cacao kan også kjøpes på Supernature eller hos helsekost.


Ved å kjøpe disse produktene får 2000 familier i Kulon Progo (Indonesia) en ekstra inntektskilde ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar