torsdag 27. september 2012

Gluten- og melkefrie pepperkaker uten sukker


- 75 g smør (Soft Flora spesial- uten melk)
- 2 dl agavesirup
- 1/5 ts stevia (stevia er veldig søtt så bruk lite, kan også sløyfes)
- 1 dl vann
- 1 ss kanel
- 1 ss ingefær
- 1 ss nellik
- 1/2 ss natron
- 200 g jyttemel (original og teft)
- 60 g bokhvete og 40 g havremel (eller bare 100 g av bokhvete eller havremel -selv synes jeg havre er god å bruke -bare pass på at den ikke er blitt "smittet" med gluten fra andre produkter ;) ).
- 2 ts fiberhusk
Bruk mer mel hvis du trenger, deigen skal være fast.
Slik gjør du:
Smelt smøret, ha i agave og stevia -piskes. Ha deretter i vann og pisk videre. Til slutt har du i krydderene og sikt melet. Lag en jevn deig.









Jeg lot deigen stå en natt i kjølig rom, kan også settes i kjøleskap natten over. Men deigen trenger ikke stå natten over, du kan også bake ut med en gang hvis du vil det :)
Kakene lages tynne. Stekes på 175 grader i ca. 8-10 min.









Så er det bare å pynte!




Pepperkakene blir ikke ordentlig harde som "normale" pepperkaker (kanskje de trengte mer steking??), men jeg synes de ble kjempegode uansett :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar